top of page
Fastställande av en luftkonditionering

REGELBUNDEN TILLSYN FÖR OPTIMAL FUNKTION

5 TECKEN
PÅ ATT DET ÄR DAGS FÖR SERVICE

1. Luftvärmepumpen avger ett onormalt ljud.

 De flesta elektroniska enheter ger ett svagt ljud, men värmepumpar av god kvalitet bör inte ge ett ljud som är irriterande. Om din värmepump har börjat ljuda mer än vanligt kan det tyda på att något är fel. Det är dags att boka ett servicebesök.

2. Det kommer en dålig eller konstig lukt från luftvärmepumpen.

Luft-till-luft värmepumpar innehåller filter som hjälper till att rena luften och skapa ett hälsosamt inomhusklimat. Dessa filter måste rengöras och bytas ut vid behov. Om värmepumpen luktar ovanligt är det dags att kontrollera filtren och rengöra dem

Om lukten inte försvinner efter rengöring bör du kontakta oss för att få hjälp med att identifiera källan till lukten.

 

3. Luftvärmepumpen fungerar inte lika bra som vanligt.

När värmepumpar åldras kan de gradvis förlora en del av sin kraft. Om du märker en drastisk effektminskning under en kort tidsperiod är det dags att låta en oss kontrollera varför så vi kan hitta orsaken bakom och föreslå åtgärder som kan återställa den ursprungliga effekten

 

4. Det har gått mer än tre år sedan luftvärmepumpen servades.

Handen på hjärtat, när var senast någon servade din värmepump? Vi rekommenderar alltid regelbundna servicekontroller. Det är mycket enklare och billigare att förhindra skador och problem än att åtgärda dem. Luft-luftvärmepumpen bör kontrolleras regelbundet och inte gå mer än tre år mellan varje kontroll för att prestera som bäst.

5. Dina energikostnader skenar

Har du haft en luftvärmepump i flera år men plötsligt märkt att energibehovet har ökat? Om elräkningen visar stigande kostnader som inte går att förklara, finns det anledning att tro att något har hänt med luftvärmepumpen. Boka in ett besök av installatör som kan göra en professionell bedömning för att hitta orsaken och lösningen.

Välkommen att boka in en service

Service kan utföras året runt, tar kort tid och läggs alltid till vid en tidpunkt som passar dig bäst. En servicekontroll ger förlängd livslängd på värmepumpen, bättre effektivitet, mindre buller och minimerar risken för oönskade lukter.

Tack för ditt meddelande!

bottom of page